h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Moeskroen ongenaakbaar

5/02/2017

De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 eindigde op winst voor de regerende landskampioen. In eigen bad had thuisploeg Doornik halfweg nochtans alle troeven in handen om in de rangschikking tot op een punt van de competiteleider te komen. Na een 2-4 in de eerste periode ging Doornik over de Moeskroen met een 4-0 in periode 2. De voorsprong werd echter uit handen gegeven in periode 3. Moeskroen diepte de 6-7 voorsprong in de laatste periode nog uit en won uiteindelijk met 7-10. Met nog 2 wedstrijden te gaan in de eerste competitiehelft leiden de Henegouwers nu met 7 punten voorsprong op het duo Doornik-Mechelen.

De Manenblussers komen inderdaad terug op een gedeelde tweede plaats na een moeilijke wedstrijd in Kortrijk. Na een gelijkoplopende en doelpuntenrijke eerste periode (5-5) pakte Kortrijk een bonus in periode 2 (9-7). De tweede wedstrijdhelft was echter voor Mechelen: dankzij twee keer 3-5 pakten de bezoekers de eindzege en de drie punten (15-17).
Na een ijzersterk seizoensbegin zakken de West-Vlamingen met slechts 1 zege sinds december verder weg in de klassering.

Onderaan pakte Brugge een eerste zege sinds de promotie naar de hoogste afdeling. Slachtoffer Bergen kwam nooit in het stuk voor en zakt naar de laatste plaats.

Tweede Klasse

Wederom een makkelijke zege voor de onaantastbare leider Eeklo. In de Oost-Vlaamse derby kon Gentse in de eerste periode nog de schijn ophouden (3-3), maar toen ging het licht uit: 11-23.

Calypso blijft tweede na makkelijke 3-12 winst in Hasselt.

Het derde geklasseerde Wase ging verrassend onderuit in Aalst (11-7).
Strombeek mag stilaan beginnen wanhopen na een 15-2 pandoering in Brussel. Met nog 7 wedstrijden te gaan ziet het eerste concurrent Aalst uitlopen tot 7 punten van de laatste plaats.

Derde Klasse

Onderaan de rangschikking kwamen de twee laagste geklasseerde ploegen tegenover elkaar te staan. Roeselare pakte de zege in het bad van Ciney dat nu alleen laatste staat.

Geen verrassingen bovenaan: Oostende komt voorlopig alleen aan de leiding na 14-9 winst tegen Charleroi. Merksem versloeg Eupen.

De klepper tussen La Louvière en Waregem werd uitgesteld.

Vierde Klasse

Leider Gent ondervond weinig tegenstand in Genk: 3-17.

Eerste achtervolger Mechelen maakte maar liefst 22 doelpunten in Blankenberge: 12-22.

Na de pandoering van vorige week herpakte Elsene zich tegen Strombeek: 10-5.

Bilzen pakte een eerste seizoensoverwinning tegen Ensival: 8-3.