h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Doornik alleen tweede

29/01/2017

In de strijd voor de tweede plaats ging Mechelen in Doornik onderuit met 15-12. De eerste twee kwartjes waren met 3-1 en 4-2 duidelijk voor de thuisploeg. Na de lange pauze konden de Manenblussers terugkomen tot 11-9, maar dichterbij kwamen de bezoekers niet meer. Doornik wordt zo alleen tweede op 4 punten van leider Moeskroen. De regerende landskampioen kende een moeilijke wedstrijd. Ondanks een 8-5 stand aan de helft lieten de Henegouwers Kortrijk met een 0-3 in het derde time terug in de wedstrijd komen.
In de laatste periode ging echter het licht uit bij de bezoekers: 6-1 en een 14-9 eindstand.

Onderaan blijven Brugge en Bergen in 2017 zonder punten. Brugge verloor van Antwerpen (5-9) en La Louvière was een maatje te sterk voor Bergen (7-14).

Tweede Klasse

Eeklo zette bij het tweede geklasseerde Wase zijn overmacht nog eens in de verf: 7-15. De ploeg uit Sint-Niklaas ziet Calypso over zich wippen in de stand na 14-7 winst bij Strombeek.

Brussels kende een moeilijke wedstrijd bij degradatiekandidaat Aalst. Na een 2-5 stand halfweg lieten de hoofdstedelingen de Ajuinen nog terugkomen tot 6-7.

Tielt pakte een punt in Gent.

Derde Klasse

Oostende komt voolopig mee op kop na een walk-over in Eupen (7-19).

Merksem liet geen steek vallen in Seraing en pakte met een 7-12 de 3 punten mee naar huis.

Leider Waregem speelt vanavond in Leuven.

Vierde Klasse

In de strijd voor de titel verbaasde VZ Gent vriend en vijand. Tegen titelkandidaat Elsene - tot gisteren met een wedstrijd minder gespeeld op slechts 1 punt van de leider - haalden de Stroppen ongemeen hard uit: 16-5. Elsene komt zo op 4 punten van leider Gent.

Ook eerste achtervolger Mechelen won overtuigend met 22-5 van Strombeek.

Onderaan pakte Dendermonde voor de tweede maal dit seizoen een overwinning. Slachtoffer was Genk dat een complete off-day kende en met 15-4 de boot in ging.