h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België

Aankondigingen

Moeskroen met de hakken over de sloot

22/01/2017

Na de winterstop die een week langer duurde dan voorzien had Moeskroen aan Antwerpen een harde noot om te kraken. Na een 5-3 voorsprong aan de helft liet de thuisploeg in periode 3 Antwerpen terugkomen tot 5-4. In de laatste periode werd die voorsprong niet meer uit handen gegeven: 6-5.

Doornik won met overmacht van La Louvière.

De wedstrijd Brugge-Mechelen kende een raar verloop. Na 2 periodes stond de thuisploeg 5-3 voor, maar in periode 3 konden de bezoekers er 5 tegen de netten prikken. Meteen de eindstand want in het laatste kwart werd niet meer gescoord: 5-8.

Kortrijk haalde het makkelijk in Bergen: 6-18.

Tweede Klasse

Eeklo toonde nogmaals zijn overmacht. Het won met 18-11 van Brussels.

Eerste achtervolger Wase kon pas in de laatsate periode afstand nemen van Tielt en won met 5-8.

De andere wedstrijden waren erg nipt: Aalst pakte voor het eerst sinds de tweede speeldag nog eens een punt: 10-10 tegen Calypso.

Hasselt gaf een 4-1 voorsprong na periode 1 ei zo na uit handen. Strombeek strandde echter op 1 doelpunt van een gelijkspel: 12-11. Door de overwinning staan de Limburgers op een punt van het trio Tielt, Brussel en Gentse.

Antwerpen hield Gent maar net af: 11-10.

Derde Klasse

Winst voor de top 3: leider Waregem pakte Roeselare in met 9-3.

Oostende ondervond weinig tegenstand van Seraing: 17-9.

La Louvière liet zich bijna verrassen in Charleroi: 11-12.

Hekkensluiter Ciney pakte voor de tweede maal dit seizoen de 3 punten. Slachtoffer was Eupen dat nu nog maar 3 punten voorsprong heeft op het duo Roeselare-Ciney.

Vierde Klasse

De 3 eersten pakten gemakkelijk de punten. Leider VZ Gent won met indrukwekkende 15-8 cijfers van het vierde geklasseerde Strombeek.

Mechelen won makkelijk van Bilzen: 8-14.

Elsene deed niet onder: 14-7 tegen Dendermonde.