h2opolo.beH2Opolo.be

Waterpolo België : Resultaten

Mechelen - Kortrijk: 13-13

Periodestanden: 4-2/5-3/2-4/2-4

Na de vlotte overwinning vorige week thuis tegen Moeskroen, volgde deze week de moeilijke verplaatsing naar de huidige leider RSCM. De ploeg uit Mechelen speelt mooi waterpolo en lijkt dit seizoen –zeker in hun eigen kleine bad- een moeilijk te kloppen ploeg te zullen worden. De volgende 3 punten richting de play-offs zouden hier dus allesbehalve op een presenteerblaadje aangeboden worden.
Bij Kortrijk ontbraken Vanmaele en eerste doelman Platteau. Rotsaert nam zijn plaats in als Kortrijks sluitstuk. Bij Mechelen ontbraken Cools en de Kroatische aanwinst die nog niet speelgerechtigd is.

KWK startte de match goed en was duidelijk geconcentreerd. Het speelde zeer direct en wist na een initiële achterstand 1-2 voor te komen. Halfweg het eerste kwart kwam Mechelen weer op gelijke hoogte. Het duwt daarna wat door en Kortrijk kan even niet meer volgen en zo leest de stand op het einde van de eerste periode 4-2 voor de thuisploeg. Geen man overboord, maar KWK zal zich moeten herpakken in de tweede periode, wil het nog aanspraak maken op de overwinning.

In die tweede periode lijkt KWK echter even helemaal de kluts kwijt. Het weet aanvallend zo goed als niets klaar te spelen, en krijgt in de verdediging bij elke pass naar midvoor een uitsluiting aangesmeerd. Mechelen werkt zijn overtalsituaties koelbloedig af en zo staat het halfweg het kwart 7-2 voor de thuisploeg. Het lijkt even boeken toe voor de Kortrijkzanen. Naarmate de rust dichterbij komt gaat KWK echter weer beter spelen en weet het toch weer een aantal keren tegen te prikken. 9-5 halfweg; nog altijd niet rooskleurig, maar het kan nog!

Bij aanvang van de tweede helft is het echter Mechelen dat als eerste weet te scoren. Het staat dan 10-5, niemand die zijn geld nog op Kortrijk zet. Toch komt net dan de omslag. KWK blijft erin geloven en is erop gebrand om hier alsnog punten te pakken. De ene na de andere man minder wordt afgeweerd en aanvallend lijkt het te helpen dat niemand nog iets te verliezen heeft. Op het einde van de derde periode staat het zo 11-9. Het laatste doelpunt kreeg Mechelen cadeau van de refs. Net voor het doelpunt had de ene scheidsrechter duidelijk een fout gefloten, de scheids aan de overkant keurt het doelpunt echter goed. Ref Vrielinck weigert zijn fout toe te geven aan zijn collega en stuurt in de plaats verdedigende rots Vanden Abeele naar de tribune voor protest. Het wakkert het vuur alleen nog meer aan.

In de laatste periode schiet Caron KWK met de 11-11 weer op gelijke hoogte –in tussentijd wordt nog een manmindersituatie afgeslaan, en stopt een in de tweede wedstrijdhelft uitstekende Rotsaert een penalty. Vanaf dan gaat het op en af, maar op 30 seconden van het einde staat het weer 13-12 voor de thuisploeg. Delorge weet echter nog een uitsluiting te versieren en de daaropvolgende overtalsituatie wordt na time-out zonder –al te veel- verpinken omgezet door Tom Nel. 13-13 is de eindstand.

KWK mag meer dan tevreden zijn want weinig ploegen zullen dit seizoen punten weten te rapen tegen dit sterke Mechelen. Daarenboven getuigt de ongelooflijke comeback van een sterke wedstrijdmentaliteit die lange tijd gemist werd! Volgende week wil Kortrijk deze goede reeks verder zetten in Zwevegem want dan is het terug ‘Blauwe Zaterdag’ en speelt KWK thuis tegen La Louvière voor (sfeer)volle tribunes. Komt dat zeker zien!
Speler statistieken
Naam Team Goals
Er zijn geen statistieken beschikbaar.