contact | login

Waterpolo BelgiŽ : Resultaten

Wase - Kortrijk: 10-9

Periodestanden: 5-3/2-2/1-2/2-2

Met tweedeklasser Wase werd KWK in de eerste ronde van de beker in principe een must-win toebedeeld. De ploeg uit Sint-Niklaas staat evenwel tweede in de stand en surft momenteel op een goede flow. Kortrijk was dus gewaarschuwd en een goede start was aangewezen!

De Kortrijkzanen namen evenwel verre van een goede start. KWK kwam eerst nog op voorsprong via Tom Nel op de counter; maar het vertoonde spel was lamentabel. Dat vertoonde zich ook al snel in de score. Wase nam al vrij snel de leiding over enop het einde van eerste periode stond het zowaar 5-3 voor de waaslanders. Kortrijk was nergens.

In het tweede kwart leek het alvast verdedigend wat beter te lopen maar aanvallend draaide het nog steeds vierkant. Met schabouwelijk waterpolo leek Kortrijk telkenmale terug te komen, maar iedere keer wist WZK tegen te prikken om het verschil gelijk te houden. Het moet gezegd, Wase was bijzonder gemotiveerd, speelde met overgave en kwam onder impuls van een sterke Dave Witteboon en een goede doelman sterk voor de dag. Kortrijk daarentegen was nog steeds nergens. Score halfweg: 7-5 voor de thuisploeg.

Zelfs op een slechte dag zou Kortrijk hier in principe altijd moeten winnen, maar toch zette hetzelfde jojospelletje zich verder in de tweede helft. Kortrijk wist voornamelijk te weinig te scoren om aanspraak te kunnen maken op winst; het wist amper twee keer te scoren in de derde periode. Ook doelman Platteau had duidelijk niet zijn beste dagje en zo werd de collectieve off-day compleet. Het derde kwart eindigt bij een stand van 8-7. KWK heeft dan nog 1 periode om de scheve situatie recht te trekken.

Het kalf bleek echter verdronken. Kortrijk leek wel vergeten hoe je moet scoren. Meer dan 20 shots gingen ofwel naast, op de deklat of belandden binnen de 50 cm van de Waaslandse keeper. De geblesseerde captain Delorge werd op het einde zelfs nog in gebracht in een laatste wanhoopspoging om de nederlaag nog te vermijden. Het mocht echter niet baten en zelfs een gelijkspel kon niet meer worden afgedwongen. De match eindigt met 10-9 op het scorebord.

KWK is dus net als vorig jaar uitgeschakeld in eerste ronde van de beker van BelgiŽ. Toen gebeurde dat echter zonder schande van een sterk Moeskroen, nu van een tweedeklasser die normaalgezien nooit het niveau van Kortrijk haalt.

Nu zijn er enkele weekends rust, tot de buren-landskampioen uit Moeskroen op visite komen. Het is duidelijk dat het dan een pak beter zal moeten. Kortrijk haalde dit seizoen echter nog nooit zijn niveau en een mentaliteitsweiziging zal nodig zijn.

Scoorden voor KWK: Tom Nel (3), Fleckenstein (4), Jan Nel (1), Iordan (1)

 

Speler statistieken
Naam Team Goals
Er zijn geen statistieken beschikbaar.